Medicii recomanda consumarea zilnica a unei banane pe post de medicament pentru stres, anemie, depresie si multe alte afectiuni.
Banana este un fruct considerat important in alimentatia copilului datorita nutrientilor pe care ii contine.
Este un fruct dulce care este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica.
Cele mai bune banane sunt cele cu doar cateva pete, si nu cele verzi, cele pale sau negre.
SCURT ISTORIC
Se stie de existenta bananelor inca de acum 5.000 de ani si se pare ca isi au originea din India. Exista anumite discutii conform careia prima plantatie de bananieri ar fi fost in China. In secolul 14 are loc plantarea primelor culturi de bananieri in America Centrala si nordul Americii de Sud.
Se pare ca banana ar fi cel mai vechi fruct de pe pamant.
Bananierul face o singura floare numita si "Inima bananei", iar fructele cresc in manunchiuri de aproape 20 de bucati.
Dintre soiurile de banane existente la ora actuala, Cavendish este cea mai raspandita si se gaseste si pe piata noastra.
Banana si proprietatile sale
Banana contine o multime de vitamine si minerale capabile sa revitalizeze si remineralizeze organismul: vitaminele A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier.
Cromul are capacitatea de a-ti potoli pofta de dulce, in schimb ce potasiul este indispensabil persoanelor care sufera de presiune arteriala, anemie, astenie, celor care depun efort fizic si intelectual, precum si copiilor aflati in perioada de crestere.
Acidul folic continut de banana este benefic creierului. Banana mai contine si tryptophan, substanta pe care organismul o transforma in serotonina, compus "vinovat" de starile de relaxare, fericire si de o stare buna a sanatatii in general. De accea, acest fruct este mai mult decat recomandat in stari depresive.
Cu o multime de beneficii asupra corpului nostru, banana devine unul dintre cele mai sanatoase fructe din alimentatia zilnica.
bananier
UZ INTERN
Printre beneficiile bananei se numara si efectele sale impotriva anemiei, datorita continutului de fier, nervozitatea, datorita complexului de vitamine B, presiunii arteriale, fumatului, datorita continutului de magneziu si potasiu, infarctului, ulcerului si aciditatii stomacale, constipatiei, concentrarii intelectuale, stresului, datorita potasiului care normalizeaza pulsul si trimite oxigen catre creier.
De asemenea, banana are capacitatea de a scadea temperatura corpului, dar si pe cea emotionala in cazul femeilor insarcinate.
Cine stia ca banana are efecte miraculoase asupra mahmurelii aprige de dupa o noapte de petrecere? Un amestec de banana cu miere si putin lapte va face minuni cu starea in care va aflati.
Viitoarele mamici care au greturile de dimineata ar trebui sa consume o banana intre mese, deoarece ajuta la mentinerea nivelului de zahar in sange.
Banana este indicata si acelora care sufera de sindromul pre-menstrual.
UZ EXTERN
Daca pana acum va tratati negii cu diferite alifii sau rostopasca, incercati si cu o coaja de banana.
De asemenea, coaja de banana este benefica si in cazul piscaturilor de tantari.
Banana are efecte calmante si hranitoare asupra tenului uscat . O banana amestecata cu miere aplicata timp de un sfert de ora, va remineraliza tenul dumneavoastra. In combinatie cu iaurt, banana este benefica in cazul iritatiilor, mancarimilor si pielii fara vlaga de pe fata.
Banana zdrobita are efecte miraculoase si in cazul arsurilor solare sau degeraturilor.
Banana este indicata si in curele de slabire, dar cu atentie, deoarece contine 97 de calorii la suta de grame. Aceeasi atentie trebuie acordata si in cazul consumului de banane si a celor care sufera de diabet, deoarece contine hidrati de carbon.
Banana, un fruct greu de digerat?
Este o afirmatie adevarata atat timp cat banana s-a copt pe cale artificiala, insa daca ea s-a copt in mod natural nu intampina probleme in ce priveste digerarea normala de catre organism.
Tinand cont ca acest fruct nu trebuie tinut la o temperatura mai mica de 12 grade, nu se recomanda pastrarea la frigider. Niciodata.
Interesant de stiut este faptul ca bananele ocupa locul al patrulea in lume in consumul alimentar, dupa orez, grau si porumb.
sursa www.apropo.ro