CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyThu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyThu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyTue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyWed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyWed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyWed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyTue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyTue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptyTue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

 

 Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste

Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty
PostSubject: Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste   Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptySat Dec 25, 2010 8:22 pm

Multe dintre noi, femeile moderne de astazi, au descoperit in flaconul cu apa termala secretul antic de frumusete si hidratare a pielii tenului. Bogata in minerale precum zinc, calciu, sulf, apa termala contribuie la calmarea iritatiilor si la catifelarea pielii, fiind ideala pentru tenul cu anumite afectiuni (acnee, eczeme, psoriazis, etc), pentru improspatarea tenului, pentru intretinerea tenului sensibil, a celui gras sau a oricarui tip de ten, pentru a incetini fenomenul de imbatranire a pielii sau pur si simplu pentru o mai buna fixare a machiajului sau o mai buna absorbtie a cremei hidratante. Vara, apa termala racoreste pielea, calmand pielea inrosita de caldura si de expunerea prelungita la razele soarelui. Iarna, apa termala hidrateaza pielea si o tonifica, fara a o usca.

Apa termala destinata ingrijirii tenului ajuta la echilibrarea PH-ului pielii, protejand impotriva factorilor de mediu agresivi (poluarea) si a radicalilor liberi. Gratie continutului de compusi biochimici, apa termala poate fi considerata pe buna dreptate o apa vie, apa microbiologica pura cu efecte miraculoase ce favorizeaza stimularea celulara de la nivelul pielii. Spre deosebire de produsele cosmetice actuale, prezinta anumite avantaje: nu contine conservanti si nici parfum, factori ce pot afecta sanatatea pielii, maturizand-o si imbatranind-o prematur.

Apele termale destinate pielii pot fi clasificate in functie de concentratia de saruri: exista astfel ape hipertonice (bogate in saruri), ape termale hipotonice- cu un continut scazut de saruri si apele izotonice- a caror concentratia de saruri este apropiata de cea de la nivelul celulelor (serul din sange). Studiile clinice au demonstrate ca apa termala are rolul de a fortifia pielea, avand in acelasi timp un efect calmant si regenerator.

Cum se aplica apa termala si de ce se presupune ca ai avea nevoie de niste reguli atunci cand vine vorba de aplicarea unei simple ape? Indiferent de brandul caruia ii apartine, sunt unele recomandari venite din partea specialistilor dermatologi pe care nu le putem trece cu vederea. In primul rand, apa se aplica tinand pulverizatorul la o distanta de 5-10 cm de piele si nu se lasa sa actioneze asupra tenului pentru prea mult timp. Dupa jumatate de minut, cu ajutorul unui disc demachiant, se indeparteaza surplusul de apa de pe suprafata tenului. In cazul folosirii apei termale hipertonice , din cauza continului ridicat de saruri, exista riscul ca tenul sa se deshidrateze.

Care este momentul oportun pentru a aplica apa termala? Apa poate fi aplicata pe ten in orice moment al zilei si ori de cate ori simti nevoia improspatarii pielii, insa momentele cele mai indicate ale zilei sunt dimineata si seara. Ce anume diferentiaza apa termala de apa obisnuita? Apa termala nu contine clor, bacterii sau substante nocive, fiind pura din punct de vedere bacteriologic. De aceea, apa termala este tolerata de mai toate tipurile de ten, inclusiv cea hipersensibila sau alergica. Pe de alta pare, apa termala activeaza functia protectiva a pielii si beneficiaza de proprietati antiinflamatoare, decongestionante si de purificare.

De asemenea, nu uita ca nu trebuie sa lasi sprayul sau flaconul cu apa termala la o temperatura foarte scazuta sau la una foarte ridicata (recipientul nu trebuie depozitat la o temperatura de peste 40 de grade). Indicata este pastrarea sa in frigider la o temperatura potrivita (vara) sau chiar la temperatura camerei (iarna).

sursa : http://www.healthy.ro/articol/Frumusete
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty
PostSubject: Re: Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste   Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptySat Dec 25, 2010 8:22 pm

Masti naturale pentru ten


Ten gras, sensibil, uscat, acneic, cu probleme sau normal? Pe langa intreaga paleta de produse cosmetice pe care le gasim in magazine putem apela cu incredere si la cele naturale pentru ingrijirea tenului.

Nu te ascunde sub masca fondului de ten, a anticearcanelor sau a cosmeticelor deoarece acestea pot sa amelioreze mici imperfectiuni, dar nu pot face minuni. Curatarea tenului este primul pas pentru o fata luminoasa si radianta iar mastile din produse naturale vin sa ofere vitaminele necesare rasfatului pielii.

Daca nu ai timpul, energia, bugetul sau nervii necesari unei zile la SPA, poti sa te simti totusi ca o vedeta chiar la tine acasa, prin cativa pasi simpli care iti vor ajuta tenul sa isi recapete vitalitatea si elasticitatea naturala.

Masti pentru ten uscat si sensibil:

In sezonul rece, deshidratarea pielii este principalul factor care duce la un ten mat, tern si fara stralucire. Acesta este unul din motivele pentru care acum ai nevoie de mai multa hidratare decat de obicei si de produse bogate in substante emoliente precum: miere, smantana, banane, lapte, ou, ulei de masline.

Poti combina aceste produse si va iesi o excelenta masca pentru fata, astfel: doua lingurite de smantana, doua galbenusuri de ou, doua lingurite de miere si doua lingurite de ulei de masline. Se aplica pe tenul spalat si demachiat in prealabil si se evita contactul cu ochii. Dupa aproximativ 10-15 minute se va indeparta masca prin apa calduta. Pont! Evita iritarea fetei prin stergerea cu prosoape sintetice si apeleaza mai degraba la uscarea naturala sau prin tamponare cu discuri fine.

Masca din fructe - datorita continutului ridicate de vitamine, fructele sunt excelente nu numai pentru consum ci si pentru efectul extraordinar asupra pielii. Poti sa incerci o masca din:
Banana: aceasta poate face minuni asupra tenului iar efectele sunt imediate si vizibile. Poti sa amesteci doua banane cu miere si lasi masca sa actioneze 20 de minute. Pont! Poti indeparta masca prin compresii de ceai cu musatel.
Mar, morcovi si castraveti. Combinate sau separat, felii subtiri din acestea se aplica pe fata si se maseaza usor zonele cele mai uscate. Poti incerca o masca din felii de portocala amestecate cu miere si un galbenus. Pont! Pentru exfoliere poti presara o lingurita de tarate de grau.


Masti pentru ten mixt:

Aplicabile oricarui tip de ten sunt mastile cu castravete sau pliculete de ceai de galbenele sau infuzie de tei si musetel. Acestea revitalizeaza tenul obosit si sunt ideale dupa o zi grea de lucru.

Poti incerca un amestec din morcovi cu miere si ou pe care il lasi sa actioneze timp de 30 de minute. Sau un galbenus de ou cu branza de vaci. Si, de ce nu, multifunctionala argila cunoscuta pentru efectele ei benefice asupra tenului. Cateva lingurite de argila amestecate cu suc natural din fructe se va intinde pe fata si decolteu, lasand sa actioneze in profunzime. Se va indeparta prin apa calduta sau infuzie de ceai.

De asemenea papaya, pepenele galben, mango si ananasul pot fi combinate fie cu cateva lingurite de smantana fie cu miere si tarate. Se va crea un efect de peeling care te va scapa de celulele moarte ale pielii. Pont! Pentru acelasi efect poti incerca zatul de la o ceasca de cafea combinat cu putin suc de fructe. Iar pentru un efect de lifting facial iti poti face o masca din castravete cu iaurt bine amestecate pana se obtine o pasta omogena care se va lasa aproximativ 15 minute sa actioneze .


Masti pentru ten gras si acneic:

Aceste masti ajuta la controlarea secretiei de sebum si isi dovedesc efectele astringente asupra unui ten dificil. Cele mai indicate sunt mastile din citrice. Poti incerca un amestec din: zeama de lamaie (portocala sau grapefruit), albus si o lingurita de glicerina.

Tenul cu probleme de natura acneica, puncte negre sau bubite poate reactiona favorabil la o masca ce are in componenta albus de ou, ovaz, mere si miere. De asemenea o masca din argila cu galbenele poate calma un ten iritat. Cel mai important aspect in ceea ce priveste un astfel de ten consta in pregatirea anterioara aplicarii mastii. Fata se va curata impecabil prin exfoliere sau bai cu abur, dupa care se va aplica o masca astringenta din miere, suc de lamaie si argila verde. Dupa 20 de minute amestecul se va indeparta prin tamponari usoare cu ceai verde.

Infuziile sunt o alta modalitate de a ameliora simptomele unui ten gras. Se pot aplica compresii, infuzii sau masti din: coaja de stejar, brusture, cimbrisor, tarate de grau, levantica, tomate sau spanac si patrunjel.

Rasfata-ti tenul prin masti naturale care te vor ajuta sa stralucesti si sa iti iubesti pielea in fiecare zi.


sursa: http://www.envy.ro/stiri/Masti-naturale-pentru-ten
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty
PostSubject: Re: Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste   Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptySat Dec 25, 2010 8:23 pm

Tenul ne tradeaza varsta sau din contra, o ascunde, evidentiaza boli sau exprima sanatate, denota ingrijire si frumusete.


Cele mai bune ingrediente pentru ten sunt cele naturale, care actioneaza delicat asupra pielii si o hidrateaza intens. Va propunem mai jos cateva masti cu efecte deosebite asupra tenului, obtinute numai din ingrediente naturale si pe care le puteti prepara cu usurinta acasa.

Masca hranitoare cu ou pentru tenul gras
Pentru prepararea mastii este necesar un nou din care separi albusul de galbenus. Bati apoi albusul pana devine spuma si-l aplici pe fata curatata in prealabil. Lasa-l pana cand se intareste (daca nu mai poti zambi inseamna ca s-a intarit) iar apoi spala-l cu apa calda. Aplica apoi pe tenul curat galbenusul de ou usor batut. Lasa-l si pe acesta sa se usuce iar apoi clateste-ti tenul cu apa calda iar la urma cu apa rece. Tamponeaza fata cu un prosop din bumbac si aplica un strat de crema hidratanta pentru ten gras.

Masca tonifianta pentru ten cu miere
Se prepara o pasta amestecand in blender un mar decojit cu o lingura de miere, iar masca obtinuta se aplica pe tenul curat si se lasa sa actioneze 15 minute dupa care se indeparteaza.

Masca cu iaurt si citrice
Aveti nevoie de o jumatate de ceasca de iaurt, peste care adaugati 2 linguri de zeama de lamaie si 2 linguri de zeama de portocala, precum si o felie de kiwi zdrobit. Se amesteca bine pana se obtine o lotiune omogena care se aplica pe ten. Daca doriti o lotiune de corp, cresteti cantitatile ingredientelor, insa pastrati raportul lor. Masca se tine pe ten aproximativ jumatate de ora, dupa care se clateste doar cu apa. Efectele sunt puternic regenerante, masca tonifiind tenul, curatandu-l, fiind utila inclusiv pentru reducerea petelor maronii ale pielii.

Masca cu argila pentru hidratarea tenului
Masca cu argila poate fi recomandata tuturor tipurilor de ten. In functie de ingredientele din care obtineti masca, aceasta poate avea efecte astringente, hidratante sau chiar exfoliante. Pentru masca hidratanta se foloseste praful de argila care se poate amesteca cu urmatoarele: ulei de masline, un galbenus de ou, vitamina E - 2 fiole, suc de fructe (ce doriti, nu mai mult de o lingura). Se amesteca bine cu praful de argila si se adauga suficient ulei de masline astfel incat sa obtineti o pasta.
Masca se aplica pe ten si se lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care se clateste bine fata si se foloseste o lotiune tonica.

Masca cu argila pentru ten uscat
Masca cu argila pentru ten uscat se prepara amestecand praful de argila cu un galbenus de ou, 2 fiole de vitamina E, ulei de masline si 5-10 felii de castraveti pisati de la care se va folosi si zeama. Se amesteca pana se obtine o crema (in functie de cantitatea de ulei de masline care se adauga ultimul) si se aplica pe fata, lasandu-se sa actioneze jumatate de ora. Se clateste ulterior tenul cu apa si se foloseste o lotiune tonica.

Masca cu portocale si plante medicinale
Se stoarce o jumatate de portocala, se pun doua linguri de miere, 10 picaturi de infuzie de musetel concentrata (4 plicuri la 250 ml), alte 10 picaturi de infuzie concentrata de menta si apoi inca 10 de infuzie concentrata de pelin. Se mai adauga 10 picaturi de tinctura de propolis, se amesteca bine si cu un disc cosmetic se aplica pe fata prin tamponare apasata, astfel incat sa patrunda bine la nivelul pielii. Se tine 30 de minute, apoi se clateste tenul cu apa. Masca are efecte calmante, emoliente, antiacneice si hranitoare, redand aspectul tanar tenului si luptand impotriva ridurilor. Inchide porii si tonifica tenul.

sursa : http://www.healthy.ro/articol/Frumusete
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty
PostSubject: Re: Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste   Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste EmptySat Dec 25, 2010 8:24 pm

5 Tratamente naturiste pentru tenul acneic

Acneea nu e o problema ce ii afecteaza doar pe adolescenti, asa cum s-ar crede. Iar daca unii se confrunta cu un cos din cand in cand pe care il pot ignora, pentru altii acneea poate deveni o problema ce le pafecteaza chiar si increderea in propria persoana.
Acneea nu e doar inestetica ci si dureroasa. Pielea devine intinsa si iritata si fiecare miscare a fetei cauzeaza o senzatie de disconfort.
Ingrijirea corecta si continua a unui astfel de ten e vitala pentru ameliorarea acneei si pentru diminuarea cicatricilor. Mastile si lotiunile naturiste pot contribui si ele la prevenirea si tratarea acneei. Marele avantaj al acestora e ca nu contin chimicalele ce se gasesc in produsele din comert astfel incat protejeaza mai bine un ten indeajuns de chinuit.
Cum unele persoane pot fi alergice la ingredientele folosite in compozitia mastilor iti recomandam sa faci un mic test pe mana cu o zi inainte astfel incat sa ai timp sa observi eventuale eruptii ale pielii. In plus, eficienta mastilor difera de la persoana la persoana in functie de tipul de ten si alte caracteristici
personale. Prin urmare, daca observi ca dupa ceva vreme (maxim o luna) o anume masca de fata nu te ajuta prea mult incearca alta. De mentionat ca aceste tratamente trebuie insotite de o dieta adecvata si de un aport mare de lichide.

1. Lotiune tonica pe baza de aloe vera
Dupa cum bine se stie, aloe vera e o planta folosita pentru tratarea unui numar mare de afectiuni ale pielii (in special rani, arsuri, iritatii), printre care se numara si acneea. Sucul de aloe contine vitamina C, minerale, aminoacizi si polizaharide. Acestea patrund in piele, scad inflamatiile si promoveaza vindecarea tesutului. Drept urmare, planta de aloe vera poate fi folosita si pentru a preveni aparitia ridurilor.
Pentru aceasta masca ai nevoie de o o frunza de aloe vera de aproximativ 100 de grame. Taie planta in bucati, pune-o la fiert in 250 ml de apa si lasa pe foc mic pentru 15 minute timp in care vasul trebuie sa stea acoperit. Dupa ce se racoreste strecoara solutia obtinuta si pune-o intr-o sticla curata. Tamponeaza-ti fata macar de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu aceasta. De asemenea, dupa ce ai strecurat solutia poti aplica pe zonele afectate de acnee bucatile de aloe ramase.
Solutia tonica se pastreaza in frigider pentru cel mult o saptamana.

2. Lotiune tonica cu busuioc
Chiar daca la prima vedere suna a leac babesc pentru farmece, aceasta lotiune poate face ‘minuni’ estetice datorita busuiocului. Aceasta planta are proprietati antiinflamatoare, antiseptice si cicatrizante. Asa se explica de ce unele dintre lotiunile antiacneice se bazeaza pe extractul de busuioc.
Ai nevoie de 3-4 lingurite de frunze de busuioc (de preferinta
verde, dar si cel uscat poate fi folosit) si de o cana de apa. Pune apa la fiert si adauga busuiocul. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute dupa care strecoara lotiunea si las-o sa se raceasca. Aplic-o pe fata de doua ori pe zi cu ajutorul unei dischete demachiante. Lotiunea se pastreaza la rece.

3. Masca cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu se gaseste cu usurinta in comert la un pret derizoriu. Acesta are o multime de intrebuintari fiind utilizat atat la gatit, cat si pentru indepartarea mirosurilor neplacute si chiar albirea dintilor.
Bicarbonatul de sodiu ajuta si la tratarea tenului acneic.
Pentru a face aceasta masca nu ai nevoie decat de bicarbonate de sodiu si apa. Amesteca ingredientele astfel incat sa obtii o pasta consistenta pe care sa o aplici pe fata curatata cu o lotiune adecvata. Lasa pasta pe fata pana incepe sa se usuce dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.
Repeta procedura de doua- trei ori pe saptamana.
Bicarbonatul iti va exfolia usor tenul curantandu-l de impuritati si te va ajuta sa scapi de roseata si iritatii.

4. Masca cu aspirina
Acidul acetilsalicilic e unul dintre ingredientele ce apare in compozitia majoritatii produselor de prevenire si tratare a acneei. Masca pe baza de aspirina e una cat se poate de simpla avand atat efecte imediate cat si pe termen lung. Pe moment tenul ramane curat, stralucitor si porii par sa se fi inchis. Pe termen lung aceasta te ajuta sa reduci considerabil acneea.
Pentru aceasta masca ai nevoie de doua sau trei aspirine simple, netamponate si putina apa. Sfarama aspirinile astfel incat sa obtii un praf destul de fin. Adauga cateva picaturi de apa, indeajuns incat sa obtii o pasta usor de intins. Aplica masca pe fata curata si las-o pana se usuca. Daca ai tenul uscat atunci indeparteaza masca dupa cel mult 5 minute cu apa calduta.
Foloseste masca de cateva ori pe saptamana timp de cateva saptamani. Ar trebui sa observi diferente clare dupa cel mult 3-4 saptamani. Apoi treci la o aplicare pe saptamana.

5. Masca pe baza de rosii si capsuni
Atat rosiile cat si capsunile contin substante antiinflamatoare care ajuta la eliminarea cosurilor si a celulelor moarte. Masca-lotiune iti va curata tenul scapandu-te de bacteriile din pori si va incuraja vindecarea ranilor lasate de cosuri.
Ai nevoie de o rosie si doua capsuni. Curata rosia de coaja si pune-o impreuna cu capsunile intr-un saculet improvizat din fasa sterila. Strange saculetul astfel incat sa iasa sucul din ele. Foloseste lotiunea de doua ori pe zi.
Sterge fata cu sucul obtinut si lasa sa actioneze pentru 30 de minute dupa care clateste cu apa calduta. Restul de solutie se pastreaza in frigider pentru cel mult 3 zile.
Daca ti se pare ca obtii prea mult suc atunci poti injumatati cantitatile
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Sponsored content





Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty
PostSubject: Re: Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste   Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste Empty

Back to top Go down
 
Din secretele tenului vesnic proaspat: Apa termala, apa care tamaduieste
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Probleme pe care un musulman trebuie sa le evite

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: DIVERSE :: Medicina-
Jump to: