Ardei Umpluti
carne tocata
7 ardei
200 g orez
4 cepe (3 in orez si 1 in vas)
patrunjel
ulei
3-4 rosii
2 lg de faina
patrunjel
sare, piper
Se caleste ceapa taiata marunt (calim impreuna cele 4 cepe).
Adaugam orezul spalat si lasam sa se caleasca putin la foc mic, cu carne cu tot (oprim 2-3 linguri de ceapa pentru sosul din vas).
Punem sare, piper, 2-3 linguri de apa si lasam putin pe foc, amestecand des.
Adaugam patrunjel tocat marunt si lasam putin sa se raceasca.
Curatam ardeii de cozi si cotoare (cu varful unui cutit bine ascutit, taiem rotund,
in jurul cotorului, avand grija sa nu decupam prea mult.
Umplem ardeii cu orezul care s-a racit putin si le punem felii de rosii "capacel"
(doar exteriorul, cu coaja) sa nu iasa umplutura in timpul fiertului.
Punem ceapa calita (cele 2-3 linguri oprite initial) in vasul in care urmeaza sa fierbem ardeii
apoi punem ardeii umputi.
Adaugam apa cat sa ii acopere si dam la cuptor.Intre timp taiem rosiile cubulete si dupa ce au stat ardeii in cuptor cca 20 de min,
le adaugam in vas si le lasam in continuare sa fiarba.
Facem sos din bulion diluat cu apa si faina si cand vedem ca ardeii sunt fiert
(incercam cu unghia sau cu un cutit), adaugam amestecul de bulion
si mai lasam cca 15 min la cuptor.
Cand sunt gata punem patrunjel tocat deasupra.
Serviti cu smantana