CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Thu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Thu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Tue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Wed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Wed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Wed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Tue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Tue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Tue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

Share | 
 

 Aluat pizza americana

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin
avatar

Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 25
Localizare : Egypt

PostSubject: Aluat pizza americana   Sat Dec 25, 2010 10:07 pm

Aluat pizza americana
Din mancarurile noastre favorite, dar neaccesibile aici, pe primele locuri se afla si pizza. Locuim intr-un oras cu zeci de pizzerii pe metru patrat, dar pizza care se face la noi este altfel decat pizza americana, care are crusta mai pufoasa, mai groasa si are un gust mai dulceag. Dupa zile de cautari pe internet, am gasit in sfarsit o reteta de pizza (pe care am incercat-o deja de doua ori!) care l-a facut pe sotul meu sa-si reinnoiasca juramintele fata de mine! Ha ha ha ha ha
Voi posta aici reteta aluatului de pizza pentru ca acesta reprezinta o baza pentru multe variante de pizza, limitate doar de gustul si imaginatia ta. Insa, inainte de a trece la reteta, voi specifica faptul ca, din cate am citit pana acum, secretul unei pizza americane reusite este timpul acordat aluatului si sosului pentru fermetatie: reteta de pizza incercata de mine presupune un timp de fermentare la frigider de 2 zile pentru aluat, pe cand sosul trebuie lasat la frigider un minim de 3-4 zile pentru a permite condimentelor sa-si lucreze magia pe sosul de rosii.
Iata asadar lista de ingrediente pentru 1 pizza sau 3 pizza mari de aproximativ 35 cm (14"):
Ingrediente 1 pizza 3 pizza
Faina 366.74 g 1100 g
Apa 210.88 g 635 g
Drojdie uscata activa 3.91 g 12 g
Sare 6.42 g 20 g
Ulei vegetal 26.77 g 80 g
Miere 18.34 g 55 g
Cantitate totala: 633.06 g 1900 g

Cum se prepara:
1. Se incalzeste apa pana la 40 grade Celsius si se adauga drojdia activa uscata. Se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve, dupa care se adauga mierea. Se lasa cateva minute.
2. Se adauga uleiul si sarea, amestecand in continuare cu telul.

3. Faina se adauga treptat, cate o cana, folosind telul si apoi mainile. Se framanta aluatul bine pana coca devine moale si elastica. Se formeaza o mingie din coca obtinuta.


4. Se ia un vas curat, se unge generos cu ulei, se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna, in asa fel incat sa se acopere toata coca cu o pelicula de ulei. Se acopera vasul cu folie pentru alimente si se pune la frigider.

5. Dupa 2 zile vei observa ca aluatul s-a dublat in volum si este gata pentru a fi folosit. (Daca nu s-a dublat in volum, coca trebuie lasata la frigider pana ajunge sa se dubleze.) Se scoate din frigider, se desumfla, se tapeteaza masa de lucru cu faina si se mai framanta aluatul pentru inca cateva minute. Apoi se imparte coca in 3 parti egale si se intinde pentru a fi pregatita de copt.
6. Aluatul de pizza se intinde cu 1.5-2 cm mai mult decat vasul in care se va pregati , excesul fiind indoit pe fata pentru a crea marginea/bordura aceea specifica pizzei americane de restaurant. Se pune in tava unsa cu ulei si se acopera cu sosul de pizza si topping-urile preferate. Dupa ce se coace, marginea (care este mai groasa) se mananca muiata in sosuri de pizza (sos tomat sau de usturoi). Din acest aluat se mai pot face si "garlic bread sticks" sau baghete de paine cu usturoi.
Back to top Go down
View user profile http://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Aluat pizza americana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Argument with Dominos Pizza Man with an Arbitrator
» Pizza Muffins - Yum!!!
» Caramalised onion & mushroom eggplant pizza minis with pureed cauliflower
» Tarantula in pizza
» A CALL FOR AN UPRISING - PIZZA HUT'S ILLUMINATI COMMERCIAL EXPOSED!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: DIVERSE :: Gastronomie :: Retete din diferite tari-
Jump to: