CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Thu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Thu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Tue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Wed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Wed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Wed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Tue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Tue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Tue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

Share | 
 

 Util!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 24
Localizare : Egypt

PostSubject: Util!!   Sat Dec 25, 2010 10:09 pm

Paste in stil italian
Foarte important este sa respecti timpul de fierbere, sa le fierbi in apa multa (150 -200 de grame de paste la 1 - 1,5 litri de apa), in care ai pus sare, sa le clatesti bine, cu apa rece, dupa ce au fiert si sa adaugi ingrediente de buna calitate.
Un alt secret este sa folosesti ierburi proaspete pentru o aroma adevarata. Pastele, de toate formele si de toate tipurile, sunt la fel de bune si reci si calde, si dulci si sarate, si vegetariene si cu adaos de carne.




Carbonara clasice
se poate face cu spaghete, fettucine sau penne. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Ingrediente:
300-400 grame paste, doua cepe albe, 200 grame kaizer (si mai bine e sa pui costita usor afumata), cinci oua, un pahar de vin alb, 200 grame parmezan, sare piper, ulei.
Preparare:

- Fierbe pastele conform instructiunilor. Toaca marunt ceapa si caleste-o in putin ulei pana se caramelizeaza usor. Taie fasii subtiri kaizerul si caleste-l impreuna cu ceapa.
- Intr-un castron, bate doua oua intregi si trei galbenusuri, adauga parmezanul ras si vinul.
- Lasa se se raceasca ceapa si kaizerul si amesteca cu ouale si parmezanul.
- Spala spaghetele sub un jet de apa, scurge-le bine si caleste-le, cateva minute, in putin ulei incins. Rastoarna peste pastele calite, sosul.
- Pune totul intr-o cratita unsa cu putin ulei si da-le la cuptor 15 minute.
- Serveste-le fierbinti, cu patrunjel tocat.
Sfat Eva: Poti adauga, pe langa ouale batute, si un borcan de smantana.




Lasagna cu carne si sos alb
MAI MULT DESPRE: carne tocata, ingrediente, lasagna, paste Nimic altceva, decat un amestec de carne, cascaval, oua, lapte si paste. Dar ce deliciu... Cumpara foi de lasagna care nu trebuie fierte inainte. Cumpara-le in functie de cat de mare este tava in care le prepari. Dar daca faci patru straturi, intr-o tava de 30 pe 20 cm, iti ajung16-18 foi. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Ingrediente:
foi de lasagna, 500 grame carne de vaca (poti folosi si piept de curcan), 300 grame cascaval, sos alb (doua-trei linguri de faina, trei-patru linguri de ulei, 500 grame lapte, trei-patru linguri de smantana), doua cepe mici, doi catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, ulei, 60 de ml de vin alb, doua linguri de pasta de tomate.
Preparare:
- Toaca carnea, toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste putin ceapa si usturoiul in ulei si adauga carnea. Lasa totul la calit. Adauga sare, piper si putina nucsoara. Cand carnea este bine facuta, adauga 50-60 de ml de vin alb, in care ai dizolvat doua linguri de pasta de tomate. Lasa totul sa se omogenizeze pe foc cateva minute. Da deoparte.
- Prepara sosul alb din doua linguri de faina si ulei. Amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Pune pe foc mic si lasa 1-2 minute, amestecand continuu. Adauga laptele si amesteca pana rezulta un sos nu prea gros. Da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, adauga smantana. Potriveste de sare, piper si ierburi aromate.
- Pe fundul vasului termorezistent, pune sos alb cat sa acopere bine vasul, apoi un strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna pune un strat de carne, apoi felii subtiri de cascaval si alt strat de sos. Pune alt rand de foi, carne, cascaval si sos. Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care pui sos alb si cascaval ras.
- Da lasagna la cuptor (incins bine), 30 de minute, la foc mediu.

Sfat Eva: In loc de carne poti folosi ciuperci, felii de dovlecel sau vanata, toate calite inainte. Monteaza lasagna la fel, iar legumele foloseste-le felii.




Cannelloni cu spanac.
MAI MULT DESPRE: cannelloni, cascaval, paste, spanac Cannelloni sunt pastele rulate. Arata ca niste cilindri care pot fi umpluti cu legume sau carne.
Ingrediente:
400 grame spanac, 250 grame cascaval, o ceapa mare, 150 grame sunculita afumata, doua rosii mari, doua linguri de bulion, 100 grame telemea, 250 grame amestec de branza de vaci cu smantana, 14-16 cannelloni, ulei, sare, piper, nucsoara.
Preparare:

- Opareste si scurge bine frunzele de spanac. Curata si taie marunt ceapa si caleste-o in ulei. Adauga spanacul. Da deoparte. Adauga branza de vaci cu smantana si telemeaua, apoi potriveste de sare si piper. Adauga nucsoara macinata.
- Taie sunculita fasii subtiri, rumeneste-le putin si adauga-le peste spanac.
- Umple cannelloni cu acest amestec, folosind o lingurita. Nu le indesa. Pune umplutura doar cat incape.
- Incinge cuptorul si pune intr-o tava rosiile, taiate bucatele mici sau date prin razatoare. Aranjeaza cannelloni unele langa altele. Adauga bulionul desfacut in putina apa (trebuie sa ramana mai gros). Rade cascavalul pe deasupra si da la cuptor pentru 10 minute.





Paste cu ciocolata
Ingrediente:
100 grame ciocolata de menaj, unt, doua linguri de apa minerala si paste.
Preparare:
Fierbe spaghetele, clateste-le si caleste-le cu o nuca de unt.
Adauga ciocolata topita, amestecata cu apa minerala. Poti completa cu nuci pisate ori alune. Amesteca usor si delecteaza-te!
Back to top Go down
View user profile http://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Util!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: DIVERSE :: Gastronomie :: Secretele bucatariei-
Jump to: