CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Thu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Thu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Tue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Wed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Wed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Wed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Tue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Tue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Tue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

Share | 
 

 Panna Cotta

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 24
Localizare : Egypt

PostSubject: Panna Cotta    Fri May 06, 2011 12:54 am

Panna Cotta Layers







375 ml frisca lichida naturala
150 ml lapte
3 lingurite zahar
15 g gelatina
esenta de vanilie
20 g cacao neagra
1 lingura cafea solubila
Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.
Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.
Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.
Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, “desfacem” cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.
Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.
Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.
Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.
Se portioneaza dupa dorinta.


Last edited by Maryem*** on Fri May 06, 2011 1:15 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Maryem***
Admin


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 24
Localizare : Egypt

PostSubject: Panna cotta   Fri May 06, 2011 1:14 am

Panna cotta1

Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi Italiene. Panna Cotta inseamna intr-o traducere aproximativa, smantana coapta. Desi este un desert simplu este extrem de delicios si va recomand sa il incercati macar o data. Veti fi vrajiti de textura si aromele imbietoare de vanilie.

Avem nevoie de:

[pentru 6 persoane]

1 pachet de gelatina

1/4 cana (60 ml) lapte rece

2 1/4 cani (540 ml) frisca nebatuta

1/2 cana (60 grame) zahar tos

1/2 lingurita esenta de vanilie pura



1.Ungeti 6 forme termorezistente de aproximativ 200 ml fiecare cu unt moale.

2. Puneti gelatina si laptele rece intr-un vas pentru a se dizolva (20 minute).

3.Combinati frisca si zaharul intr-un vas, la foc mic, pentru a dizolva zaharul.

4.Cand frisca e fierbinte luati oala de pe aragaz si apoi adaugati gelatina cu laptele si vanilia. Amestecati bine.

5. Turnati amestecul astfel obtinut in cele 6 forme si dati la frigider intre 2 si 4 ore.

6. Pentru a scoate Panna Cotta din forme asezati-le in apa fierbinte cateva secunde, apoi intoarceti-le pe farfuria pe care doriti sa serviti desertul.

7. Serviti cu sos de capsuni zdrobite si amestecate cu zahar sau cu sos de fructe de padure.

POFTA BUNA







Panna Cotta2

Ingrediente:
•450 ml smântână dulce
•200 ml lapte
•60 grame de zahăr
•1 lingură de gelatină (20 grame)
•1 plic zahăr vanilat (opţional)
•1 vârf de cuţit de sare
•1 lingură de ulei
•sirop sau dulceață de fructe şi fructe pentru servire
Preparare:
1.Încălziţi într-un vas laptele şi smântâna dulce la foc mic.
2.Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi lăsaţi să fiarbă timp de 1 minut.
3.Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se dizolve gelatina şi să se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
4.Ungeţi 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin cu puţin ulei.
5.Turnaţi panna cotta în forme.
6.După ce lichidul s-a răcit introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.
7.Când serviţi răsturnaţi conţinutul formelor pe farfuria de servire.
8.Turnaţi siropul peste panna cotta şi decoraţi cu fructe proaspete şi/sau frunze de mentă proaspătă.
Panna cotta se serveşte întotdeauna rece.
***Opţional, panna cotta se poate servi şi cu alte siropuri: ciocolată, caramel, cremă de oţet balsamic etc





******************
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Back to top Go down
View user profile http://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Panna Cotta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Panna Cotta with Blackcurrant Sauce : The Low Carb Version

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: DIVERSE :: Gastronomie :: Bucataria orientala-
Jump to: