CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Stalpii Credintei EmptyThu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Stalpii Credintei EmptyThu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Stalpii Credintei EmptyTue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Stalpii Credintei EmptyWed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Stalpii Credintei EmptyWed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Stalpii Credintei EmptyWed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Stalpii Credintei EmptyTue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Stalpii Credintei EmptyTue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Stalpii Credintei EmptyTue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

 

 Stalpii Credintei

Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 32
Localizare : Egypt

Stalpii Credintei Empty
PostSubject: Stalpii Credintei   Stalpii Credintei EmptySat Dec 25, 2010 6:50 pm

Fundamentele Credintei Islamice
Credinta in Dumnezeu si in unicitatea lui
Musulmanii cred in unicul, atotputernicul si incomparabilul Dumnezeu. Dumnezeu este Creatorul, Stapinul, Sustinatorul a tot ceea ce este in univers si este inzestrat cu 99 de calitati. Unicitatea lui Dumnezeu este cel mai important principiu al religiei islamice. Coranul spune "El este Dumnezeu, cel Unic! Dumnezeu este Stapanul! El nu zamisleste si nu este nascut". A spune ca Dumnezeu are fii sau fiice (in religia Arabiei pre-islamice se spunea ca Dumnezeu are fiice) este mare pacat si contravine principiului unicitatii lui Dumnezeu.

Credinta in Ingeri
Conform religiei islamice ingerii sunt creati de Dumnezeu din lumina. Rolul lor este de a indeplini poruncile lui Dumnezeu. Spre deosebire de oameni, ingerii sunt fiinte imortale care nu pacatuiesc, se supun intotdeauna lui Dumnezeu si nu fac decat ceea ce el hotaraste. Ingerii sunt foarte prezenti in viata noastra. In anumite situatii ingerii au luat chip de om si au vorbit profetilor. Maria, Avraam, Lut au avut ocazia sa-i vada. Trimisul lui Dumnezeu, Mahomed l-a vazut pe ingerul Gabriel. Dumnezeu a dat fiecarei categorii de ingeri o anumita calitate.

In pofida acestor lucruri, oamenii sunt din multe puncte de veder superiori ingerilor. Dumnezeu a incredintat pamantul oamenilor si nu ingerilor; acestora li s-a spus sa se plece in fata lui Adam si oamenii au acces la un nivel de cunoastere la care ingerii nu au.

Credinta in cartile lui Dumnezeu
Credinciosul musulman crede in toate cartile revelatoare care sunt mentionate in Coran. Acestea sunt: Tora, Psalmii lui David, Evanghelia, Pergamentele lui Avraam. Totusi, musulmanul urmeaza doar Coranul si nu celelalte carti, deoarece Coranul este singura carte care s-a pastrat intacta, fara nici o modificare. Trebuie mentionat ca Coranul isi pierde din inteles prin traducere, deoarece multe cuvinte arabice au semnificatii exacte care nu pot fi traduse.

Credinta in profeti
Musulmanii cred in profeti si in mesagerii lui Dumnezeu. Dumnezeu a trimis profeti si mesageri in anumite perioade critice din istoria omenirii. Mahomed este ultimul profet. Primul a fost Adam. Alti profeti sunt Noe, Avraam, Ismail, Salih, Enach, Iacob, David, Ioan, Moise, Iov si Isus. Profetii au fost alesi de Allah dintre oamenii care puteau fi model de urmat pentru comunitatile lor. Toti profetii se bucura de acelasi grad de respect din partea musulmanului.

Profetii sunt dovada iubirii lui Dumnezeu fata de oameni, El nu isi abandoneaza creatia si incerca sa ii informeze. Totusi, odata ce mesajul a fost revelat, este resposabilitatea oamenilor sa il accepte, iar ei vor fi rasplatiti (sau pedepsiti) in functie de alegera lor.

Credinta in Ziua Judecatii
Musulmanii cred in ziua judecatii si in faptul ca in aceasta zi oamenii isi vor primi pedeapsa sau rasplata de la Dumnezeu. In religia islamica Ziua Judecatii se mai numeste si Ziua Socotirii, Ziua cea Adevarata, Ziua Adunarii, Ziua Vesniciei, Ziua Iesirii din Morminte, Ziua Durerii, Ziua Chemarii. In Coran este scris in detaliu despre ceea ce se va intimpla in aceasta zi. Paradisul este de asemenea descris, in termeni metaforici. Este posibil ca ne-musulmanii sa ajunga in paradis, cu conditia sa fi fost oameni buni si sa creada in acelasi Dumnezeu (sa fie Crestini sau Evrei).

Credinta in destin
Credinta in destin inseamna a fi constient de faptul ca viata si tot ceea ce exista este in mainile lui Dumnezeu. Oamenii nu pot avea ceea ce Dumnezeu hotaraste sa nu aiba. Numai Dumnezeu cunoaste destinul oamenilor. Un musulman crede in destin si in predestinare indiferent daca destinul e bun sau rau. Credinta in destin nu este in contradictie cu vointa omului. Omul este capabil sa aleaga intre bine si rau. Responsabilitatea apartine omului iar faptele sunt create de Dumnezeu. Nimeni nu poate aduce ca argument pentru pacatele sale destinul.

Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Stalpii Credintei
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: ISLAM :: Cei 6 stalpi ai Credintei in Islam-
Jump to: