CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Sharia - Legislatie Islamica EmptyThu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Sharia - Legislatie Islamica EmptyThu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Sharia - Legislatie Islamica EmptyTue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Sharia - Legislatie Islamica EmptyWed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Sharia - Legislatie Islamica EmptyWed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Sharia - Legislatie Islamica EmptyWed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Sharia - Legislatie Islamica EmptyTue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Sharia - Legislatie Islamica EmptyTue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Sharia - Legislatie Islamica EmptyTue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

 

 Sharia - Legislatie Islamica

Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 32
Localizare : Egypt

Sharia - Legislatie Islamica Empty
PostSubject: Sharia - Legislatie Islamica   Sharia - Legislatie Islamica EmptySat Dec 25, 2010 6:53 pm

Legea Islamica sau Sharia
Legea islamica reprezinta un sistem judiciar complex bazat in principal pe sfantul Coran, (Coranul stabileste pricipii de baza pentru comportamentul uman, dar nu cuprinde un cod judiciar propriu-zis), invataturile profetului Mahomed cat si din interpretari ulterioare ale acestor invataturi. Legea Sharia a continuat sa fie reinterpretata si adaptata la noi circumstante sociale. Dupa moartea profetului, Califii din dinastia Ummayazilor au completat legea Sharia si au adaptat-o la noile circumstante din imperiul islamic. Deoarece acest imperiu ajunsese sa cuprinda teritorii vaste in afara peninsulei arabice, elemente din legea greca, iudaica, crestina si persana sunt incorporate in Sharia.

In timpul dinastiei Abbasidilor, se formeaza doua grupuri. Unii considera ca Sharia trebuie sa fie formata doar de invataturile profetului si Coran. Celalat grup considera ca Sharia poate include invataturile unor judecatori si invatati de seama. In cele din urma sistemul adoptat in lumea islamica are urmatoarea forma: un judecator incercand sa rezolve un caz trebuie sa consulte intai Coranul, apoi invataturile lui Mahomed. Daca raspunsul nu se gaseste in acestea, el urmeaza opinia generala a judecatorilor Musulmani sau daca este un caz cu totul nou, il rezolva prin analogie cu cel mai apropiat caz cunoscut.

Legea Sharia ajunge la forma clasica (traditionala) in jurul anului 900, desi continua sa se dezvolte si in urmatorii 1000 de ani. Legea Sharia traditionala cuprinde printre altele: pentru adulter - pedeapsa cu moartea; pentru furt - taiarea mainii drepte; pentru consumul de alcool - 80 de lovituri de bici. Crima sau ranirea grava se pedepseste 'ochi pentru ochi'. Spre exemplu, daca o persoana ataca o alta persoana si cea de a doua persoana isi pierde ochiul in atac, iar prima este gasita vinovata de un judecator, cea de a doua persoana are dreptul sa ii scoata acelasi ochi primei persoane. Daca insa a doua persoana raneste mai mult pe prima persoana, ea este aspru pedepsita. Aceasta regula descurajeaza victimele de la a retalia in acest fel si de obicei se ajungea la o intelegere, acceptandu-se bani sau obiecte de valoare in schimb. Pentru alte crime mai putin serioase, criminalul trebuie sa plateasca o suma de bani victimei, sa primeasca lovituri de bici sau sa fie inchis o perioada de timp. Legea Sharia descrie si modul in care se desfasoara procesul. Reclamantul sau o ruda a sa depun plangre. Paratul se considera nevinovat pana la dovedirea contrariului, are dreptul sa nu spuna nimic pana la proces si sa fie reprezntat de un avocat. Un sistem de apeluri permite ca cazul sa fi transferat la curti superioare sau in cele din urma la conducatorul tarii. Marturia unei femei valoreaza jumatate din cea a unui barbat, motivul principal fiind ca femeile din acea perioada erau mult mai putin educate decat barbatii.

Incepand cu secolul 19, Sharia este influentata puternic de sistemul legal occidental. Unele tari (Turcia) abandoneaza complet Sharia, pe cand altele o adapteaza (interzicand poligamia spre exemplu). Majoritatea specialistilor in Sharia cred ca aceasta poate fi adaptata conditiilor lumii moderne fara a abandona spiritul legii islamice. Astfel de sisteme judiciare moderne bazate pe Sharia sunt folosite spre exemplu in Arabia Saudita si Iran. Un numar mic de autoritati locale in Africa continua inca sa aplice Sharia traditionala.

Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Sharia - Legislatie Islamica
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Qur’an is a Cosmological Sharia
» Munca si Stiinta completeaza Credinta Islamica

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: ISLAM :: Introducere in Islam. Despre Islam-
Jump to: