CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE

Forumul Femeilor Musulmane - The Forum Of Muslim Women
 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Time
Latest topics
» Arabic Language - online
Sciatica si durerile de spate EmptyThu Jan 05, 2012 6:42 pm by Maryem***

» About Qur'an
Sciatica si durerile de spate EmptyThu Jan 05, 2012 6:33 pm by Maryem***

» Evlavia Profetului Nostru
Sciatica si durerile de spate EmptyTue May 24, 2011 8:56 pm by Maryem***

» Limba Araba
Sciatica si durerile de spate EmptyWed May 11, 2011 1:56 am by Maryem***

» Cum se pronunta literele in limba araba
Sciatica si durerile de spate EmptyWed May 11, 2011 1:51 am by Maryem***

» IMAGINI - AIlfabetul Limbii Arabe, Scriere si Pronuntie
Sciatica si durerile de spate EmptyWed May 11, 2011 1:43 am by Maryem***

» Islamul este...
Sciatica si durerile de spate EmptyTue May 10, 2011 6:09 am by Maryem***

» Who Wrote...
Sciatica si durerile de spate EmptyTue May 10, 2011 5:59 am by Maryem***

» Tafsir of Suratul Fatihah
Sciatica si durerile de spate EmptyTue May 10, 2011 5:57 am by Maryem***

Calendar
Facebook
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Visit
Quran

 

 Sciatica si durerile de spate

Go down 
AuthorMessage
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Sciatica si durerile de spate Empty
PostSubject: Sciatica si durerile de spate   Sciatica si durerile de spate EmptySat Dec 25, 2010 8:06 pm

Durerile in regiunea lombara, ce radiaza catre solduri si coboara spre picioare sunt cauzate de o disfunctie a nervului sciatic. Aceasta manifestare poarta numele de sciatica si nu este o boala, ci mai degraba un simptom al unei afectiuni a nervului sciatic. Este frecvent intalnita in randul persoanelor de peste 40 de ani.
Nervul sciatic este cel mai mare din organismul uman si este format din radacinile nervoase ce ies din maduva spinarii in zona lombara si se extind catre fese si picioare, pana la glezne.
Compresia acestuia (hernierea sau ruptura discului intervertebral) poate cauza durere blanda sau severa, senzatie de furnicaturi sau amorteala. In general, sciatica este confundata cu durerile generale de spate.

Exista doua tipuri de sciatica:

1. Sciatica acuta - poate dura intre 4 si 8 saptamanai. Nu necesita tratament medical, durerile pot fi combatute cu ajutorul medicamentelor calmante, in combinatie cu sport si comprese calde si reci.

2. Sciatica cronica - persista un timp mai indelungat. Necesita tratament medical (fizioterapie) ce include sport, aplicatii cu caldura si, in unele cazuri, interventia chirurgicala.
Cum se instaleaza sciatica?
Sciatica este un simptom comun al mai multor boli, cea mai intalnita fiind hernia de disc.
Coloana vertebrala este alcatuita din trei parti: vertebre, nervi si discuri. Discurile sunt formate din tesut cartilaginos elastic dar rezistent, iar pozitionarea lor intre vertebre le confera rolul de "amortizor". In plus, discurile permit coloanei vertebrale sa fie mobila. Hernia de disc presupune ca discul a fost miscat din pozitia lui normala, comprimand nervul sciatic.
Alte cauze ale aparitiei sciaticii sunt: stenoza spinala lombara, spondilolisteza, prezenta unei tumori sau a unei infectii la nivelul coloanei vertebrale, loviturile in zona coloanei si, nu in ultimul rand, sindromul Cauda equina sau "coada de cal".
In cele mai multe cazuri insa, sciatica nu are o cauza aparenta, astfel incat se poate spune ca orice irita nervul sciatic provoaca durere.

Care sunt factorii de risc?

1. Varsta - din cauza deteriorarii discurilor intervertebrale o data cu inaintarea in varsta, persoanele trecute de 30 - 40 de ani sunt mai expuse riscului de sciatica.
2. Profesia - meseriile care presupun ridicarea de jos sau caratul unor obiecte grele pentru perioade indelungate reprezinta un alt risc.
3. Sedentarismul - persoanele care stau jos perioade indelungate de timp si nu fac miscare sunt si ele in pericol.

Care sunt primele semne de sciatica?

Principala manifestare a sciaticii este durerea localizata de-a lungul nervului sciatic: din zona lombara, catre fese, de-a lungul membrelor inferioare, pana la genunchi (de obicei doar un singur picior este afectat). Intensitatea durerii variaza de la usoara pana la severa si se poate agrava in cazul in care persoana sta jos pentru perioade indelungate.
Alte simptome: picior amortit, uneori amorteaza intr-o zona a piciorului este acompaniata de durere intr-o alta zona a piciorului, senzatii de furnicatura in picioare si in degetele de la picioare.

Poate fi prevenita?

In unele cazuri, sciatica nu poate fi prevenita. Asta din pricina deteriorarii discurilor intervertebrale ce survine o data cu varsta. Totusi, pentru a diminua riscurile, exista unele modificari ale stilului de viata care ajuta:
1. Miscarea practicata in mod regulat -focalizata pe intarirea musculaturii spatelui si abdomenului, precum si imbunatatirea posturii spatelui.
2. Atentie deosebita acordata posturii -corectarea pozitiei spatelui atunci cand stam jos, ridicarea obiectelor masive in mod corect (ajutandu-ne de picioare si nu de coloana vertebrala atunci cand ne ridicam), alegerea unei saltele pentru pat si a unei perne potrivite pentru statura si necesitatile noastre.

Sursa: http://www.csid.ro/health/sciatica-si-durerile-de-spate-4917067/
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
Maryem***
Admin
Maryem***


Mesaje : 162
Data de inscriere : 2010-12-15
Varsta : 31
Localizare : Egypt

Sciatica si durerile de spate Empty
PostSubject: Re: Sciatica si durerile de spate   Sciatica si durerile de spate EmptySat Dec 25, 2010 8:06 pm

Ce e de facut cu durerile de spate?

Spatele este zona principala ce sustine corpul uman. Structura lui puternica poarta greutatea intregului organism si este responsabila pentru aproape fiecare miscare pe care o facem. Iar asta creeaza o predispozitie pentru tot felul de vatamari si dureri. Se estimeaza ca patru din cinci adulti sufera de dureri de spate macar o data in timpul vietii.

De ce apar?

Motivele aparitiei durerilor de spate sunt numeroase. Specialistii au indentificat cazaturile, postura incorecta sau chiar osteoporoza ca unele dintre cauzele principale. Iar aceste probleme pot duce la hernii de disc, sciatica, stenoza spinala si spondiloza.

Hernia de disc

Apare cand discurile coloanei vertebrale se deterioreaza in urma accidentelor sau a imbatranirii, ies in exterior ori se rup.

Sciatica

Este cauzata, in general, de o compresie exercitata asupra radacinilor nervoase lombare (L5 si S1), de cele mai multe ori de o hernie discala (proeminarea unui disc intervertebral in afara limitelor sale normale), mai rar din cauza unei compresii osoase - legata de o artroza, de o fractura a micului bazin, de o luxatie a soldului sau de o ingustare a canalului rahidian lombar, tumorala sau de natura inflamatorie.

Stenoza spinala

Este un rezultat al artritei. Canalul spinal se ingusteaza si poate comprima radacinile nervilor in locul unde parasesc maduva spinarii sau poate irita chiar maduva spinarii.

Spondiloza

Este o forma de reumatism degenerativ produsa de uzura discurilor intervertebrale, insotita de reactii de reparare (osteofite, ciocuri).

Exercitiile fizice, de mare ajutor

Vestea buna este ca exercitiile pentru spate ajuta cei mai multi pacienti. De fapt, cei care sufera de dureri de spate cronice sunt nevoiti sa faca si exercitii regulate de intindere si aplecare. Ele sunt bune si pentru prevenirea si impiedicarea reaparitiei durerilor de spate.
Unele dintre cele mai bune exercitii recomandate pentru durerile de spate sunt cele de tip yoga. Pentru a fi sigura ca le executi corect, ar trebuie sa consulti un fizioterapeut specializat.
In principal, yoga te ajuta sa cresti forta osoasa si musculara. Pozitiile yoga trebuie mentinute cateva secunde pentru a permite substantelor nutritive sa actioneze asupra zonei afectate.

Incearca si tratamentele non-invazive

Pentru rezultate cat mai bune, exercitiile fizice trebuie insotite si de alte terapii cum sunt masajul, tratamentele la cald, la rece, untrasunetele, electrostimularea si alte astfel de tehnici.
Daca in ciuda exercitiilor si tratamentelor non-invazive durerile de spate nu dispar, ar fi bine sa consulti un doctor pentru a evalua posibilitatea unei interventii chirurgicale.

Renunta la tocurile inalte

O ingrijire minima poate ajuta la prevenirea durerilor de spate. Consumul unei cantitati suficiente de calciu si o nutritie bazata pe proteine pot fi de ajutor. Pe langa acestea, asigura-te ca porti pantofi cu tocuri nu foarte inalte!

Ai grija la postura

De asemenea, este important sa iti corectezi de fiecare data postura si sa inveti metodele corecte de ridicare si de aplecare. Ridicarea unor greutati mari sau metodele incorecte de a executa aceste miscari pot provoca aparitia unor junghiuri dureroase neasteptate in zona spatelui.

Probleme mai serioase

Durerea cronica de spate poate fi si un indicator al unor probleme mai mari. Uneori exista riscul sa apara din cauza unei infectii la nivelul coloanei vertebrale, a unor probleme neurologice care pot duce la imobilitate.
O durere severa recurenta, ce nu raspunde la tratament, poate ascunde o tumoare sau chiar cancer.
Durerile de spate dispun de o gama larga de tratamente. Un diagnostic corect si solutiile specifice te vor scapa de ele.

Sursa: http://www.csid.ro/health/ce-e-de-facut-cu-durerile-de-spate-3649049/?p=3
Back to top Go down
https://cunoastereaislamului.forumegypt.net
 
Sciatica si durerile de spate
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CUNOASTEREA ISLAMULUI - ISLAMIC KNOWLEDGE :: DIVERSE :: Medicina-
Jump to: